den opålitliga demokratin och brexit

27.06.2016 kl. 12:19

kära läsare, jag läser för tillfället böcker om rysslands moderna historia, alltså tiden efter sovjetunionen, och det är intressant hur öppet mänskor kan råka skriva om verkligheten när dom inte tänker på att man också kan applicera det de skriver på nutiden. en bok skriven av miljardären bill browder t.ex. berättar historien om hur kommunisterna enligt alla undersökningar var garanterade att vinna presidentvalet i mitten av nittiotalet, eftersom: det som folket ville ha var att få tillbaka kommunismen.

såhär borde det ju inte vara, när folket har blivit befriat från kommunismen ska de ju inte villa ha tillbaka det, men nu råka dom vilja just det. så då beslöt sig oligarkerna - det tiotal svinaktigt rika mänskor som i stil med det nalle wahlroos gjorde i finland hade använt sina privata banker för att med fyllot jeltsins hjälp plundra staten och folket på typ alla dess tillgångar och i processen blivit de rikaste mänskor världen nånsin känt till - för att korrigera folkets åsikt.

så de använde media (som de ägde) för att stenhårt sälja sin egen kandidat (jeltsin, deras kompis) som helt otippat vann valet och senare gav över makten till putin som beslöt sig för att själv bli jätterik så att han själv har makten över media och därmed också folket. därför tycker jag det är roligt när folket nångång ger pengarna en smäll på käften, fastän det borde vara omöjligt. lite sådär som folket gjorde i storbritannien.

den elaka bloggaren