skogen är gud, del 3

13.06.2016 kl. 11:55

kära läsare, jag såg nyheten om massmördaren i orlando först idag och kan bara konstatera, att så länge det finns maskingevär ute bland allmänheten så kommer galningar att kunna fortsätta massmörda när dom tillslut flippar. det finns ingen orsak att ha maskingevär ute bland allmänheten eller andra vapen för den delen.

jag hade tänkt skriva om boken jordad av david jonstad som jag just läste ut. en bok om civilisationen och vart den har fört oss och vart david jonstad själv försöker föra den vidare genom att flytta ut till ett litet jordbruk på landet. om individualiseringen av mänskor som har gjort dom ensamma med sin egen privatekonomi och som därmed har skapat den ångest och rädsla som den moderna mänskan känner inför hotet att bli utanför.

det enda som kan skrämma mänskor att tillbringa så mycket tid borta från naturen och inne på kontor. där jag sitter har jag ständigt trafikbuller utanför fönstret och det låter som att sitta i en stor maskin. när maskinerna gjorde sitt intrång i mänskornas livsrum gjorde det vanliga folket först väpnad revolt mot dem och man måste införa dödstraff för att förstöra en maskin i england för att få bukt det.

dödsstraffet fick sen utmätas många gånger mot maskinförstörarna (ludditerna) som kunde räknas i tusentals, vilket ledde till massavrättningar, för att skydda maskinernas inmarsch. för det var en form av ockupation av vår livssfär och den pågår ännu. och längst inne vill alla bara bort härifrån.

den elaka bloggaren