det förseglade rummet (att leva i gift)

15.04.2016 kl. 14:23

kära läsare, i huset där jag jobbar finns ett förseglat rum. huset inhyste tidigare en skola och i rummet ifråga sköttes nånsorts stödfunktioner, typ studierådgivare el.dyl.. nu är rummet låst och alla springor kring dörren är förtejpade, så att ingen luft ska spridas ut ur rummet.

för det är ett rum fullt med gift. totalt förstört av mögel och fukt. och det som skrämmer mig är tanken på hur många år där jobba mänskor som bara mådde sämre och sämre, förutom på semestern då de kanske återhämtade sig lite, bara för att återvända till sitt giftbad igen.

och jag kan tänka mig deras chefer som tyckte att de gnata och klaga och försökte skylla på jobbet och antagligen bara led av nånform av utmattning och borde ta bättre hand om sin hälsa på fritiden. och jag kan tänka mig hur länge mänskorna som jobba där klaga på att luften kändes unken och blev stämplade som jobbiga.

och sen tillslut var det nån som beställde en undersökning, trots allt, och det visa sig att mänskorna i rummet hade jobbat år efter år badandes i nervgift (mögel utsöndrar nervgift). undrar om nån bad om ursäkt för de här åren. kanske inte. nu är dörren låst och alla springor är förtejpade och nånstans går de här mänskorna och lider av nervskador därför att man inte trodde på dem.

den elaka bloggaren