kvinnodan är förbi - nu kan jag mainsplaina vidare om klassamhället

09.03.2016 kl. 17:00

kära läsare, hela gårdagen tänkte jag att jag sku skriva ett inlägg med temat kvinnodag och tillslut insåg jag att jag ju kunde göra bättre än så: jag kunde vara en mansröst som var tyst. tänk så bra.

idag läste jag utbildningsministerns kommentarer till demonstrationen mot nedskärningen i studiestödet, hon tyckte att det "känns otrevligt" men påpekar att hon bara följer order, hups, nej, hur säger hon "för vidare arbetet, men inte själv har fattat beslutet".

i texten nedan konstatera jag att usas inkomstfördelning är europas framtid. det är förstås bara en gissning, inte ett faktum (vilket de övriga uppgifterna var). men det här beslutet visar åtminstone på viljan att återuppliva klassamhället inte bara ekonomiskt utan också utbildningsmässigt.

well, ni vet vad som väntar när intelligenta mänskor inte kan utbilda sig pga. att de är födda i "fel familj". man får högintelligenta, arga ledare för de lägre klasserna. då blir det antagligen klasskrig.

den elaka bloggaren
Kommentarer (1)
Säger du att utbildning för de lägre klasserna är illa om vi vill uppnå stora förändringar i samhället och en jämnare inkomstfördelning?
Bakpappa05.04.16 kl. 17:08
utebliven utbildning för de lägre klasserna kan leda till hot om mer okontrollerade förändringar? det är det enda sättet jag kan tolka min text nära formuleringen i din fråga. poängen var väl typ att vi ser en mer rigid klassindelning återuppstå på flera fronter och följden blir antagligen större spänningar i samhället igen.
06.04.16 11:11