är vi bara ännu en tegelsten i muren?

27.02.2012 kl. 19:37

kära läsare, idag kom vi tillbaka till vårt arbetsbord efter ett möte med ett antal kommunala verkschefer där vi hade agerat sakkunnig rådgivare bara för att märka att vi hade missat ett samtal från en av våra äldsta vänner som hade rättegång den här förmiddagen.

det kändes som att två av våra världar möttes och den ena körde över den andra med långfingret rest. här ringde vår vän från tingsrättens vindpiskade parkeringsplats för att höra en uppmuntrande röst förrän han gick in för att höra hur hans liv skulle förändras efter att hans aggression tog överhanden en natt på stan för några månader sen, och så svarar ingen, för vi sitter och talar trestaviga ord med samlad, allvarsam röst inför en grupp kostymer.

vi kunde ha haft telefonen på ljudlöst och diskret ursäktat oss och gått ut i korridoren, men vi var alltför full med mentala förberedelser för att köra igenom ett beslut som vi ansåg var viktigt för vår arbetsgivare, för att komma ihåg telefonen. men så förbannat lojalt då.

till den intresserade läsaren: vår vän kom undan med villkorligt fängelse och böter (ingen mänska blev skadad av hans utbrott) så det "slutade" någorlunda lyckligt.

den elaka bloggaren